Mijn opleiding bezorgt me geen job?!

Ik krijg wel eens de volgende vraag:

“Ik volgde een opleiding op eigen houtje na mijn uren om een nieuwe richting in te slaan en toch heb ik nog niemand gevonden die mij wil aanwerven.”

Een opleiding is belangrijk, het helpt je om vaardigheden onder de knie te krijgen. Het is jammer genoeg bijna nooit een rechtstreeks ticket naar een baan. We gaan allemaal graag in zee met mensen die kennis hebben (= hard skills), maar ook sociale vaardigheden (= soft skills), ervaring en uitstraling zijn belangrijk.

Missen er een aantal zaken op jouw CV (vb. concrete to the point ervaring), dan moet je er voor zorgen dat je dat toch compenseert of toont dat er potentieel in zit (vb. andere ervaring die relevant kan zijn, gelijkaardige vaardigheden die je wel al vaak hebt ingezet).

Om dan helemaal in de smaak te vallen moet het hele plaatje nog eens kloppen ook. Anders is de kans wel groot dat je wordt aangenomen maar dat je later tot de conclusie komt dat het toch niets was voor jou.

Daarom bekijken we in het groeipad het hele verhaal. Van wie je bent, wat je wil, hoe je daar kan geraken, wat er voor jou werkt en zorgen we voor een regelmatige checkup en bijsturing. Zit jouw energie tijdelijk wat lager? Dan kom je gerust even bijtanken. Mijn uitgangspunt is niet de job die je wil, wel de mens die jij bent en wat jouw motiveert. Die baan volgt wel later.

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *