9 tips om de donkere herfstdagen te verlichten

Seizoenswissel naar donkere herfstdagenimg_4412

Ondanks de warme temperaturen van de afgelopen weken, heeft de zomer plaats moeten ruimen voor de herfst. Niet alleen om 21/9 ondertussen al weer enkele dagen voorbij is. Je mekrt het vooral aan het korter worden van de dagen. Plots reed ik vorige week in het donker ’s ochtends naar Brussel. Wanneer werd die schakelaar omgedraaid? Instant oplossing voor gebeurlijke zomersfeertjes, als je het mij vraagt!

Tips om ze te overleven

Hoewel we ’s avonds gelukkig nog even in het daglicht naar huis kunnen rijden, wordt het toch tijd om plan “Herfst-in-zicht” in actie te brengen. Enkele tips om de ellendige natte dagen die in het verschiet liggen te verlichten.

1 – Zoek de zonnestralen op

Zodra het kan – in het weekend, in jouw middagpauze, … – maak een (korte) wandeling in die vermiste zonnestralen. Zorg voor de nodige gezelligheid en warmte. Haal er het maximum aan vitamine D nog even uit.

2 – Bekijk de wereld als een kind

Nood aan wat extra opfleuren? Loop dan eens als een kind door de gevallen blaadjes. Wedden dat die glimlach niet ver weg is?

3 – Zorg voor een fijne uitdaging op het werk

Altijd al eens in dit dossier willen duiken? Tijd om die procedure nog eens onder handen ten emen? Alles wat nuttig is en je plezier kan verschaffen: GO FOT IT!

4 – Geef wat extra aandacht aan dingen die je energie geven op het werk

Geen ruimte om extra dingen op te nemen? Probeer dan een facet van je job dat je fijn vindt extra in de verf te zetten door er iedere dag iets meer tijd aan te geven, al zijn het maar 5 minuutjes.

5 – Breng gezelligheid om je heen

Jouw omgeving van groot belang voor hoe jij je voelt. Breng de gezelligheid naar je bureau (of living). Wat mooi gedroogde blaadjes, eikels en een tak in een kom zorgen meteen voor een fijne sfeer. Het helpt je vast om d
e periode tot de kerst te overleven.

6 – Verwen jezelf

Toegegeven, dat is voor de meesten onder ons een moeilijk punt, mezelf incluis.

Last van een laag energiepeil door het wisselen van de seizoenen en gebrek aan licht? Neem eens een verloren vrijdag vrijaf en ga naar dat wellness center dat deze zomer van de agenda is gevallen. Of knutsel eens een hele dag. Alles kan. Zodra het je ontspant en energie geeft, komt het in aanmerking.

 

7 – Verleg je focus

Een korte wandeling tussen de middag kan je helemaal herbronnen.
Een korte wandeling tussen de middag kan je helemaal herbronnen.

Door iedere ochtend bij jezelf te mopperen, worden de dagen nog donkerder, kouder en natter. Het vergroot ook aanzienlijk het risico dat je andere mensen besmet en je zo ook bemopperd wordt. Dat herfstbuffet bij de Chiro, een project in huis, die warme trui om af te breien, en dat steengoed boek, … Het helpt allemaal om het weer in perspectief te brengen.

8 – It is what it is

Zolang de aarde en maan rond de zon draaien, blijven herfst en winter kortere dagen hebben. Onderga het met gratie. Na regen komt zonneschijn. En dus na herfst en winter komt er … jawel: lente mét langere dagen!

9 – If all else fails: reis naar de zon

Heeft de herfst je toch te pakken? Maak dan een trip naar de zon. Een weekje in de warme zon doet wonderen.

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *