Get real… een boek om je even wakker te schudden

BoekGet Real - boek

Ik las vorige week een boek.

Get Real van de hand van Lien De Pau.

Dat feit op zich is al heel spectaculair als je weet dat ik de laatste jaren daar nooit tijd voor had. Van de soort ‘prioritijd’. Het wordt nog meer spectaculair: ik las hem ondertussen al 2 keer! Om het plaatje compleet te maken: het zal niet de laatste keer zijn. Ik schrijf op mijn blog geen reclame: het boek is gewoon steengoed. Een absolute aanrader.

Niet

Op zich zette het boek mijn wereld helemaal wel en niet op zijn kop. Niet omdat ik er al sinds vorig jaar mee bezig ben. Met mijn goesting doen. Living the dream. De horde om mijn ding te gaan doen was ik al over. Uiteraard is er nog veel ruimte voor verbetering, maar de moed om te starten waar Lien het over heeft, die was al opgebracht. Het was geweldig fijn om het te nog eens bevestigd te zien in het boek. Het leest én inspireert moeiteloos door het authentieke sausje over een heel herkenbaar verhaal. Wat nog veel beter is: het past perfect binnen het CEO verhaal waar ik zelf heel sterk in geloof. In haar vind ik nog maar eens voorbeeld van hoe het kan, je zin doen.

Wel

Zelfs als je er nu al mee bezig bent, met jouw ding te doen en niet meer de slaaf te zijn van wat moet, zet het boek je weer aan het denken. De vragen en opdrachten zien er zo eenvoudig uit. Ze beantwoorden is iets minder voor de hand liggend. het zet je met je 2 voeten op de grond en je hoofd in de wolken.

Net nu ik zelf bezig ben met een boek, lees ik dit geweldig exemplaar. Paniek slaat toe: ALLES IS AL GEZEGD!?! Kan ik dit knap staaltje van inspirerend schrijven wel evenaren? Zal er wel ooit iemand mijn boek nog willen lezen als dit al bestaat? Het heeft alles wat ik zelf belangrijk vind: een mooie mix van toegankelijkheid, frisse inzichten, dromen, realiteit, een echtheid van jewelste en inspiratie.

CCEO’s

Ik mocht het boek lezen als deel van het book launch team. 2 keer al dus. Toch bestel ik hem op papier. Op 1 april, en da’s geen grap. Net bij het betalen besef ik dat dit boek een stevige basis is voor mijn CCEO’s. Om ze wakker te schudden dat het echt kan. Mijn eigen insteek ligt anders dan in het boek. Mensen helpen bij het realiseren van hun missie en die job die ze daar voor kiezen. Oef. Het boek heeft me in ieder geval tonnen ideetjes opgeleverd voor de 10-daagse in mei.

Les

De onrust vertelt me dat het weer tijd is om mijn kast open te trekken. Mijn positieve stemmetjes te herlezen. Dat eind 2017 er een boek zal liggen dat ook de moeite waard is. Het komt helmeaal in orde. Ik kan het . En zo is deze CEO weer wat gerust. Of toch voor 5 minuten. Wegens paasvakantie en geen kampjes voor de kids. Kwestie van de comfortzone even te verlaten. Gelukkig wel niet te ver (knipoog naar het boek). Gelukkig heb ik het boek om me in te verliezen, als het me teveel wordt. Heb ik nog een extra reden om het nog een keertje te lezen.

#getrealbylien 

Je kan het boek hier online bestellen.

Zin om zelf CEO van je carrière te worden? Waag dan je kans tijdens onze 10-daagse.

 

 

* CCEO = CEO van je eigen carrière, Carrière Chief Executive Officer

Deel dit: