Mijn grootste obstakel? Ikzelf!

Obstakel

De blogpost moet af voor de kinderen terug zijn. Ik hoor het mezelf vorige week nog zeggen. Anders moet ik werken op vakantiedagen. Dat is niet goed voor de kids (Ging mama nu niet meer met ons bezig zijn i.p.v. te werken overdag?), niet goed voor mijzelf (Hey you!!! Stick to the plan: kinderen + vakantie = niet werken) en niet fijn voor de betere helft (Hij heeft het uiteindelijk altijd gedaan). Zogezegd, zogepland. Alleen niet zogedaan :-S

Waarom?

Hoeveel redenen wil je lezen waarom ik vorige week eigenlijk helemaal niets gedaan heb? 10? 20? Eén voor een juweeltjes, al dan met een moreel kantje. Het is druk geweest. Ik heb de laatste 15 jaar meer dan mijn deel gewerkt, nu tijd voor wat minder druk, die vervelende sinusitis toch, het is verlof voor iedereen, de boog kan niet altijd gespannen staan, de routine is er uit, het kan volgende week ook nog, … Als ik maar eventjes wat positieve bevestiging nodig heb, stuur ik een bericht naar mijn 2 grootste en liefste supporters van de hele wereld: mijn man en mijn zus. Ja hoor, ook vorige week. Neem toch even wat rust, je hebt het verdient!

Het ding is alleen…

…dat ik me eigenlijk gewoon een hele week en weekend rot heb gevoeld. Ik wist op voorhand dat dit zou komen: dat ik met mezelf in de knoop ging liggen. Waarom kan ik nu eens niet gewoon doen wat ik moet doen? Wat ik voorzien had? Die vrijheid die ik zo nodig wou, heeft ook een andere kant waar ik blijkbaar nog moeite mee heb. Hoe krijg ik wat ik wil: werk af, vrije tijd voor mezelf én de resultaten waar ik zo naar werk?

Stemmen

Ik ben behoorlijk streng voor mezelf. Kan zijn: ik weet wat ik kan als ik er mij op toeleg. Alleen durft er links of rechts eens een obstakel op de weg naar mijn doel liggen. Als ik eerlijk ben is dat tot hiertoe al altijd hetzelfde geweest: ikzelf. Als ik goed op dreef ben, komen de kleine stemmetjes naar boven. Ben ik dan moe of verkouden? Dan hoor ik ze zelfs niet meer en werken ze onder de radar. Dan is het kwestie van tijd of een overstemmende stem.

Knokels

Hoe fantastisch mijn persoonlijke fanclub ook is, ze zijn slechte coaches. Ze zijn zo gefocust op mij, mijn gezondheid en hoe ik me goed kan voelen, dat ze naar de kortetermijnoplossingen blijven staren. Klopt, als je je niet lekker voelt, is rust goed. Maar zo komen de resultaten er ook niet. Dus tijd om jezelf te overtreffen en een oplossing te vinden die zorgt voor rust én resultaat. Een welgeplaatste schop op mijn derrière of een kritische ‘hoe vlot het met je teksten voor de rest van de week?’ zou veel efficiënter geweest zijn. Zonder daarbij een imitatie te zijn van de zuster in het eerste leerjaar die klaarstond om op je knokels te tikken met de regel als je niet op de maat schreef, uiteraard.

Dankjewel, S.

Het was eigenlijk een opmerking van één van mijn klanten vrijdag die me pas deze ochtend uit mijn bubbel haalde. Hij zou voortaan regelmatig werk maken van zijn eigen concept. De afspraak was ook al uitgesteld, volgende week werd volgende maand. Accountability. Dat had hij nodig. Heb ik zelf ook nodig. Niet bij iemand die ik graag zie. Wel bij iemand die ik die verantwoordelijkheid en ruimte geef. Die structuur zorgt ervoor dat de flow blijft en je niet stilvalt, als de energie er even niet is. Nu weten we weer waarom je jezelf niet kan coachen:-) Deze vrijdag geef ik mijn planning aan mijn coach. Dan kan zij de boze juf zijn wanneer het nodig is.

En dan nu…

Eindelijk is hij er dan, de blogtekst. Oef, het was deze keer geen snelle klus. Mijn eigen raad opvolgen heeft er wel voor gezorgd dat hij er uiteindelijk kwam. Obstakel gevonden en opgelost. Tijd nu om mijn coaching gesprekken van vanavond voor te bereiden en de inspiratie avond verder te verfijnen. Daarna is het de beurt aan de Live Uitzending van morgen: om 20h00 geef ik mee waarom het echt wel de moeite is om te komen luisteren naar het woessie verhaal op 23/03/2017. Nu is het officieel, dus die accountability is al in orde 😉

Nu al overtuigd om langs te komen naar de inspiratie avond? Inschrijven kan hier.

Lukt het niet om op 23/03/2017 langs te komen maar wel zin in een job booster om even van gedachten te wisselen over waar je staat en waar je naartoe wil? Neem dan gerust contact op.

Deel dit: