Niet OK is ook professioneel

Niet OK

Wie gebruikt ze nooit, de openingsvraag: “Alles ok?”. Heel vaak is het een retorische vraag, op het antwoord wordt vaak niet gelet. Je zou even goed “hallo” kunnen zeggen. Tenzij je wel benieuwd bent of het echt wel OK is. Stelde je me de vraag vorige week, dan had je een misschien verbazend antwoord gekregen: Neen, Niet ok. Kortweg NOK.

Voortdoen

Niet dat ik zielig was of in een hoekje wegkroop. Neen, het kon gewoon veel beter. Lang verhaal kort: slecht slapen en minder fijn nieuws privé hebben mijn plannen drastisch in de war gebracht. Zelfs mijn werk leed er zwaar onder. Vroeger zou ik met een grote vermoeide glimlach de aandacht hebben afgewimpeld en gezegd dat het allemaal wel dik ok is. Niks aan de hand, gewoon slecht geslapen. Mezelf hebben opgepept om toch keihard door te werken. Laat het maar lekker sudderen, dat issue.

Niet professioneel…

ALARM!! Ja, hoor jij in de verte ook die paniek-signalen? Het kan toch niet dat je werk lijdt onder een privé situatie? Dat is helemaal niet professioneel, toch? Nou, toch wel hoor. Iedereen maakt het wel eens mee. Het maakt je niet minder professioneel. Neen, integendeel. Het maakt je mens. Het is maar hoe je er mee omgaat waarin je duidelijk maakt of je goed bezig bent of niet.

Keuze

Je kan dan 2 dingen doen: in paniek terug volle gas (proberen) geven en de situatie naast je leggen om vaart te maken, en zo uiteindelijk weinig te doen of juist veel maar dan wel niet zoals het hoort. Of even op de rem gaan staan om daarna terug snelheid te maken. Dat laatste heb ik vorige week gedaan. Maar 8 uur gewerkt op een hele week (en dat voor een ex-workaholic). Ik heb zelfs een klant terug naar huis gestuurd omdat we nergens geraakten. Het was tijd voor zorgen voor. Mezelf én mijn klanten: hun tijd is minstens even kostbaar als de mijne…

CEO

Gelukkig ben ik CEO. Van mijn carrière en van mijn leven. Dus nam ik tijd en ruimte voor rust, tranen en voeden. Meer had het niet nodig. Terwijl mijn oude reflex me gemakkelijk een half jaar had kunnen kosten. Een half jaar van slechtere prestaties. Zoveel geduld heb ik gelukkig niet. Dan maar 4 dagen afspraken afzeggen en aan de slag gaan met het probleem voor handen. Met succes: vrijdag kriebelde het al terug om te werken, en ging het energiepeil terug de goeie richting uit.

Gaan met die banaan

Ik moet bekennen dat ik zelfs gisteren, zondag, gewerkt heb 😊 Dat past ook in het verhaal van zelfzorg: werken aan iets super leuk wanneer het past. Gelukkig kan ik zelf mijn dagen kiezen, en laat mijn huisgenootjes ook niet thuis zijn… Dat heb je dan als je iets super leuk in het verschiet hebt. Op 18/07 start een nieuwe editie “Van woessie tot CEO van jouw carrière”. De vorige keer was super de luxe, deze keer gaan we voor nog meer interactie en frankjes die vallen wanneer ze beseffen dat ze het wel degelijk allemaal ZELF in handen hebben. Het leven kan zo mooi zijn! Zeker als je dingen kan doen waar je zelf plezier uit haalt.

 

Inschrijven voor de “Van woessie tot CEO van jouw carrière”-week kan via deze link.

Deel dit: