Opgelet: deelnemen kan ernstige gevolgen met zich meebrengen

Ongekend

Op 2/05/2017 gingen we van start. Van Woessie tot CEO van jouw carrière – 10-daagse. Vol ongeduld keek iedereen uit naar die eerste mail. Nog nooit eerder in België werd er een online gratis programma rond carrières gedaan. Deze dame ging dat wel even klaren, die klus. *kuch* Als host heb je heel veel ideetjes, of ze werken weet je pas wanneer het eindelijk zo ver is.

Spirits up

We vertrokken zonder elkaar echt te kennen. Toch stond er – ik geef toe dat het zeer ambitieus was – behoorlijk wat interactie op het programma. Dagelijks minstens 1 update over waar je staat. Niet voor iedereen een optie, maar dat was ook geen verplichting. De mensen die het wel deden, waren laaiend enthousiast. Iedere update werd op een positieve manier door mensen in de groep verwelkomd, indrukken, tips en inzichten werden gedeeld, spirits omhoog getrokken zodat iedereen weer aan de goeie kant van de lijn zat.

Nu al anders

Klinkt best contradictorisch: voelen in een context van carrière en online contact. Toch was het net dat wat er voor zorgde dat enkele deelnemers die laatste klik maakten om niet langer tevreden te zijn met minder. Ze zijn vandaag al bezig met hun nieuwe realiteit te maken. Het gaat daarbij ook niet altijd over grote dingen! Zelfs een klein detail maakt het verschil tussen Woessie en CEO. Ik mag dus trots meegeven dat de eerste CEO’s zijn afgestudeerd vorige week donderdag.

Nieuwe maatstaf

Het belangrijkste dat ik hen meegaf, was de nieuwe maatstaf. Datgene waar ze alle beslissingen aan kunnen toetsen om te weten of ze de juiste zijn of niet. In 10 dagen hebben we dat tot in de puntjes uitgewerkt, met als afsluiter een webinar dat ze van pas kan komen nu ze die maatstaf hebben: “Van eeuwige ja naar geaccepteerde nee”.

Wolk

Ik help mensen aan hun droomleven door hun job en carrière voor hen te laten werken, helemaal van A (wat vind ik leuk) tot Z (ontwikkelplannen, job binnenrijven, … ). De feedback die ik kreeg tijdens en na de 10-daagse was beter dan ik ooit had durven dromen. Dat er iets geshift was. Het tijd was om meer zichzelf te zijn op het werk. Dat het eigenlijk niet meer ok is zoals het vandaag gaat. Dat die plannen voor de toekomst concreter moeten worden. Om zo die pijn, die onrust, die overbelasting, kwijt te geraken. Ik zit nog steeds op mijn wolk, een halve week later, en heb geen plannen om te verhuizen.

Perfect?

Dit was de eerste keer dat er een gratis online programma (in het Engels noemen ze het wel eens een challenge) in België is gehouden rond carrières. Dan nog wel eentje om je carrière in eigen handen te nemen. Was het perfect? Neen. Er zaten nog taalfouten in de video’s. Hier en daar kan er nog wat gesleuteld worden aan de oefeningen om het nog concreter te maken.

Uniek!

Was het uniek? JAAAAAA. Dankzij de mensen die hebben deelgenomen. Het waren stuk voor stuk kanjers. Of ze nu actief waren of het hebben opgespaard voor later. Want ze willen zichzelf op de kaart zetten, op hun carrière kaart. Daar kan ik alleen maar respect voor opbrengen.

Vervolg?

Ja, absoluut, er komt een vervolg. Begin juli. Er zijn volgens mij nog mensen die het kunnen gebruiken. Een boost van hun zelfvertrouwen om het meer naar zichzelf toe te trekken. Die eens alles op een rijtje willen zetten. De eerste inschrijvingen voor editie 2 zijn er al. Ook al heb ik pas nu, zo 5 minuten geleden, beslist wanneer het zal plaatsvinden. Omdat ze ondertussen gezien hebben wat er zoal teweeg gebracht kan worden.

De catch…

Nog voor we gestart waren op 2/05 kreeg ik een (terecht) zeer kritische vraag van 1 van de deelnemers:

Voor niets gaat de zon op. Wat is de catch?

Het feit dat de deelnemers zelf het werk moesten doen, werd met een stevige reply naar de prullenmand verwezen, wegens voor niets gaat de zon op. Waarom zou iemand zoiets gratis doen? Om iets te krijgen, moet je gewoon eerst geven. Dat is mijn persoonlijke overtuiging. Dat bleek dan weer wel voldoende. De persoon in kwestie is ondertussen de grootste fan van alle deelnemers. Zonder dat er dus een catch was. Ze kregen zelfs meer dan oorspronkelijk was voorzien. Want vanaf dag 0 al kreeg ik super reacties. Ik kon mezelf niet inhouden.

Aftellen

Nu is het aftellen tot begin juli. Niet alleen omdat ik dan zelf wat vakantie plan te nemen. Maar dus vooral voor die 2e editie. Hopelijk kan ik zolang op mijn wolkje blijven surfen. Het is hier heerlijk vertoeven. Hoewel ik de kans heel groot acht dat ik die groep al wel eerder een extraatje zal geven. Het is tenslotte nog wel even wachten tot dan…

Inschrijven kan vandaag al via deze link.

Deel dit: