Veranderen van job of niet?

De eerste keer

Over 5 dagen werk ik dag op dag 15 jaar. 22 april 2002 zal altijd een speciale dag blijven: de eerste job van mijn leven. Gekleed in snel snel nog gekochte beige broek, zwart topje en truitje, zo groen als het maar kon, zin om er in te vliegen. Na het stoppen van mijn studie wegens overlijden van mijn mama, was dit voor mij écht wel een hoogdag. Ik weet nog hoe voldaan ik naar huis ging ’s avonds. Ik had zoveel dingen mogen doen!

14 jaar later

14 jaar later stond ik iets minder vrolijk in mijn schoenen. Jaren was ik al bezig om terug vat te krijgen op mijn privé tijd, plezier te vinden in mijn werk en de balans positief te krijgen. Ik was mezelf door al dat werken ergens tussenin verloren. Mijn modus operandi was – het zal je vast niet verbazen – heel eenvoudig: ontslag geven of een ander project zoeken. Was de druk te hoog? Dan ging ik lopen. Je moet me eens zien gaan: beter dan welke hardloper ooit! Alleen jammer dat het het onderliggende probleem niet aanpakt.

CEO

Tot het me plots begon te dagen dat er maar 1 persoon dit kon oplossen: IK. Niemand anders. Het probleem was zeker al van de baan geweest. Alleen zag ik het niet zitten toen om van project te veranderen. Ik begon juist mezelf thuis te voelen toen ik besefte dat mijn grenzen bewaken mijn allerminst ontwikkelde vaardigheid is. Altijd ja zeggen, ook al zeg je liever neen… Dik issue dus anno 2016: ik zal dus toch wel weer moeten veranderen, nu ik echt CEO ben geworden.

Of…

Overtuigd dat weglopen me deze keer niet ging helpen, besloot ik dan toch te blijven. Even testen of dat kan, mijn job voor mij te laten werken. Als een andere collega daar wel in slaagt, moet ik toch ook wel leuke dingen kunnen doen? Het was best een aanpassing, aan beide kanten. Het is me wel gelukt om te blijven én me echt CEO waardig te gedragen. Het allerfijnste besef?

Als CEO moet niets en kan alles!

Dus ook kiezen of je wel of niet in je job blijft.

Hoe dan?

Een CEO werkt vanuit zijn visie en werkt zo naar beneden om de dingen te realiseren. Is jouw job en het bedrijf waar je zit echt top? Dan kan je evenveel bereiken als CEO dan wanneer je van bedrijf verandert. Het maakt niet minder CEO van je carrière!!

Om maar enkele opties te noemen:

  • Beter je grenzen aangeven.
  • Een aantal randtaken uit je takenpakket beter afstemmen op wat jij wil bereiken
  • Op een positievere manier kunnen omgaan met enkele mensen die je echt niet op zondag aan het ontbijt wil zien verschijnen
  • Nog beter focussen op wat je wil bereiken in je carrière, hier
  • Verduidelijken van afspraken
  • Werkdag afstemmen op jezelf

Veranderen kan

 

Alles kan, zelfs een koffiekan. Zorg er wel even voor dat je realistisch bent. Als je je job graag doet maar je komt iedere avond gefrustreerd thuis wegens nooit voor niets budget terwijl je hunkert naar kwaliteit, dan is het misschien opportuun eens te kijken hoe jouw waarden zich verhouden met die van het bedrijf. De echte waarden, dus niet alleen die op de posters op kantoor. Je kiest er dan wel zelf voor.  Soms past een bedrijf je gewoon niet. Niets mis mee. Dan kan je beter uitkijken naar een plek in een omgeving die je wel vrolijk stemt.

Bottom line

Laat je niet tegenhouden om CEO te worden van je eigen carrière door deze mythe. Je kan perfect CEO worden van je carrière zonder weg te gaan van je huidige job. Je hebt de touwtjes zelf in handen. Wat is er nu heerlijker dan te weten dat je voortaan zelf kiest het verder gaat?

 

Geen idee hoe je CEO kan worden van jouw carrière? Doe dan mee aan de “Van Woessie tot CEO van je carrière” online 10-daagse en proef er van.

Deel dit: