Is een LinkedIn profiel een noodzaak?

linkedinSocial media bij uitstek voor jobs: LinkedIn

LinkedIn.  Iedereen heeft er ongetwijfeld al van gehoord, velen geprobeerd en eventueel ook helemaal begrepen. Het is een krachtig medium om jouw CV toegankelijk te maken voor potentiële werk-/opdrachtgevers. In een oogopslag heeft de mogelijk geïnteresseerde een overzicht van jouw ervaring, skills en alles wat je meegeeft. Tegenwoordig kan je er ook een Word of PDF met de detailgegevens beschikbaar stellen. Maar is dat wel nodig?

Wanneer is het relevant?

Jammer genoeg heb ik hier geen pasklaar antwoord voor. Zit je bijvoorbeeld in de IT-wereld of ga je aan de slag als consultant, dan betekent het een grote plus. Grote bedrijven gebruiken het vaak ook als pre screening bij de sollicitatie procedures. Zoek je een job kort bij huis bij bijvoorbeeld een kleine zelfstandige, dan is de kans kleiner dat een LinkedIn profiel je een duwtje in de goede richting geeft. Of misschien toch wel. Je weet het nooit. Het kost geen geld, dus waarom ook niet?

Baat het niet dan schaadt het niet ?!?

Dat motto gaat echt enkel en alleen op als de info op dat profiel correct én up to date is. Een outdated profiel kan eventueel nog uitgelegd worden op een interview, als je die kans krijgt. Vergeet niet dat jouw enorme pluspunten alleen gevonden kunnen worden als je ze ook vermeld. Fouten die er op staan of incoherenties tussen jouw CV en jouw LinkedIn profiel geven al een iets ander beeld dat je wellicht niet bewust wil meegeven. Beschouw het als een extra tool om aan die droomjob te geraken, die ook af en toe onderhouden moet worden.

Waarom dan wel?

Er is een lange waslijst aan voordelen aan LinkedIn, die wel een plus kunnen zijn. Enkele die ik zelf belangrijk vind:

  • Gezien worden vanuit je luie zetel – netwerk je niet graag op meetings? LinkedIn kan een vergelijkbaar effect creëeren vanuit je luie zetel. Like, deel, endorse, wens een gelukkige verjaardag, … allemaal vrolijk met jouw pyama aan.
  • De echt interessante jobs komen vaak niet tot op de vacature sites. Die gaan naar mensen die iemand kent en daar perfect voor is. Dus zorg dat je netwerk is uitgebouwd en je ook actief af en toe eens in de kijker loopt. Kwestie van je kansen zo groot mogelijk te maken.
  • Meer en meer sites laten solliciteren via jouw LinkedIn profiel toe. Dat noemen ze efficiëntie.
  • Via groepen kan je van gedachten wisselen met verwante zielen en kennis-collega’s.
  • Door bedrijven te volgen blijf je eenvoudig op de hoogte van wat zij zo allemaal doen.
  • Het laat je toe ook zonder visitekaartjes of emailadressen met iemand waar je al een poosje geen contact meer mee had, terug in contact te komen. Handig, snel en de juiste contact info.
  • De uniforme vormgeving zorgt ervoor dat iedereen heel snel de relevante info van jouw CV kan aflezen.
  • Je kan er nu ook voorbeelden en documenten aan toevoegen om al jouw successen ook visueel te maken.
  • Je kan er zien wie met wie gelinkt is, welke skills vergelijkbare profielen hebben, …

Met een minimum aan effort toch een verhoging van jouw kansen. Altijd welkom om te linken naar mijn profiel trouwens! Je weet nooit dat het je iets oplevert.

LinkedIn_Logo_2013.svg

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *