Happy you year!

Happy you year!

Nieuw jaar, nieuw begin, nieuwe wensen. Standaard, toch? Kerstkaarten vliegen de deur uit, van handgemaakt tot zelf gekocht, uitgebreid proza of een krachtige kernboodschap. De keuze is legio in de winkel, dus net als vorig jaar werden ze hier zelf gemaakt. Groot verschil: dit jaar gaan ze ook echt de post op 😊

Tijd

Zodra ik aan het ontwerp begon, voelde ik mezelf als een klein kind. Uren gingen voorbij, de tekeningen en proefdrukjes vlogen alle kanten uit, het eten werd er zelfs koud van. And then it hit me. Hoe weinig tijd ik voor mezelf had gereserveerd én ook werkelijk gespendeerd de laatste maanden. Het waren privé behoorlijk bewogen maanden. Het hoort er vast bij bij je ding vinden op het werk: privé evenwicht dat hersteld moet worden. En dat hebben we al behoorlijk goed gedaan, zo met ons 4.

Mijn jaar

Alleen schoot er altijd de Caroline tijd bij in. Altijd wel een crisisje hier of een praktisch ding op te lossen daar. Ik zou het wel even oplossen of een dagje klantenvrij zijn opgeven. Tot ik op mijn verjaardag besloot dat het laatste jaar op tram 3 MIJN jaar zou worden. Caroline centraal en zo mijn omgeving en klanten centraal. GSM en internet vaker aan de kant, boeken lezen, boeken schrijven, terug zeefdrukken, … Er werd best wat met ogen gedraaid toen ik het aankondigde.

Kousenvoeten

De eerste pogingen tot me-time werden best aarzelend opgenomen door de huisgenoten en mijn klanten. Want plots was ik niet meer full time 24/7 beschikbaar. Of ik die dag toch echt geen tijd kon vrijmaken voor een afspraak, het zou toch zo handig zijn. Ja, dat begrijp ik maar dat gaat jammer genoeg niet. Wanneer past wel? Mamaaaaaaaaaaaaaaaa…. Lieve jongen, mama heeft even mama-tijd, neem het even op met papa, hij kan dat zelfs nog beter!

Beter

Eerlijk? Het is niet altijd gemakkelijk om er niet snel aan toe te geven. Want ja zeggen vind ik nu eenmaal makkelijker dan neen. Of moet ik zeggen “vond”. Hoe vaker ik op mijn strepen sta en mijn uurtje mama tijd ook echt gebruik, hoe gemakkelijker ik het vind. Omdat ik voel wat een geweldig resultaat het heeft op mij daarna. Als mama, wegens batterij opgeladen. Als mens, wegens terug meer in balans tussen hoofd en buik. Als coach, wegens een vrijer hoofd om te observeren.

Agenda

Ik sta nu iedere week 3 keer op de agenda. 2 keer privé, 1 keer professioneel. Om dingen te doen waar ik vrolijk van word, die een keer niets met mijn hoofd te maken hebben. 2017 is hier geëindigd met een nieuwe belichter voor de zeefdruk. 2018 is gestart met een zelfgemaakt zeefdrukatelier dat bij de belichter past. Omdat ik dat leuk vind en het budget op was na de belichter 😉 Sindsdien is het een officieel gegeven: als mama in de kelder zit, laten we haar doen.

Wensen voor jou

Ik wens het iedereen toe, een moment op de agenda voor zichzelf. Om aan jezelf te werken. Om even niets te doen. Om jouw bucketlist korter te maken. Om gewoon jezelf te zijn. Want zo geloof je iedere keer weer meer in wat je kan en wat je waard bent. Want hey, jij hebt het waard om even tijd voor te maken.

Van mij dus maar 1 wens voor jou: HAPPY YOU YEAR!

Deel dit: