JA krijgen op jouw professionele vraag zonder waanzin

JA krijgen op jouw professionele vraag zonder waanzin

Job Booster

De afgelopen weken heb ik verschillende job booster gesprekken mogen hebben met mensen. Een gesprek van – in theorie – 1 uur (maar in praktijk nooit beneden de 2 uur). Mensen die hebben deelgenomen aan één van de webinars of de 7-daagse, krijgen de kans om samen te ontdekken wat de echte volgende stap is die ze moeten zetten om dichter bij hun professionele doelen te komen. Altijd super leuk om die frankjes te zien vallen.

Volharding

De gesprekken op zich zijn iedere keer weer juweeltjes. Zo te horen wat mensen al niet allemaal hebben ondernomen om de job te krijgen die hen past. Sollicitaties, lager beginnen om hogerop te geraken, opnieuw solliciteren, rust nemen, opleidingen volgen, netwerken, iedereen die het wil horen de vraag stellen of ze kunnen helpen (of neen, dat was ik vroeger), … De lijst is uitgebreid. Wat me nog het meest opvalt iedere keer, is mensen volharden. Nog een keer. En nog een keer. En nog een keer…

Een ei is een ei

(Enough is enough)

Het is een prachtkwaliteit, die volharding. Maar wanneer is het tijd om te besluiten dat het niet werkt? Na 1 keer zou te snel opgeven zijn. Maar als je al jaren aan een stuk dezelfde dingen doet. En iedere keer na 6 maanden moet vaststellen dat je toch maar niet de juiste baan vindt. Of je na jaren solliciteren nog steeds geen JA op papier hebt staan. Dan is het misschien wel tijd om dingen anders aan te pakken.

Andere bril

Ik ben er zelf al verschilllende keren tegen aangelopen. Tegen de uitspraak van Albert Einstein: “Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.” Pas door de dingen door een andere bril te bekijken, lukte het me na 3 pogingen wél om mijn ding als coach te gaan doen. Ondertussen zelfs al de 233e dag full time. Geen freelance opdrachten erbij. Enkel en alleen mijn ding. Zonder hulp. Maar ook vorig jaar toen ik nog freelancer was, slaagde ik er eindelijk in om bijvoorbeeld de kinderen zelf te gaan ophalen aan school, zonder minder dan een full time te werken.

Harder <> beter

Mijn grootste aanpassing is de focus op hard werken. Want dat was voor mij de enige manier om er te geraken, aan mijn droomjob: heel veel verschillende taken, schrijven, met mensen bezig zijn, presentaties en trainingen kunnen geven, mensen een niveau hoger krijgen, geen kantooruren, mogelijkheid om af en toe helemaal alleen te kunnen werken, ruimte om zelf oplossingen te bedenken, zelf kiezen in welke richting alles gaat, een positieve omgeving, een verschil mogen maken, … Vandaag werk ik nog hard, maar minstens de helft minder dan vroeger. Want harder is niet beter. Juister, daar gaat het over. Of het nu is om freelancer te worden, die promotie binnen te rijven of juist aan job crafting (zelf je takenpakket kunnen afstemmen op jouw eigen persoon) is.

Wat dan wel?

Het juiste antwoord in detail hangt helemaal af van waar je staat, waar je naartoe wil en wat je al gedaan hebt uiteraard. Daarom dat ik ook zoveel tijd uittrek voor de job booster mensen. Om het juist te kunnen toespitsen op hen. Voel je dat je echt op een kruispunt staat in je carrière, het hoogtijd is om die rust in je carrière te brengen, of het maar niet lukt om dat project of die job te pakken te krijgen, dan is het misschien tijd om de dingen even anders aan te pakken dan de vorige keren.

Geheim

Want als je de dingen anders aanpakt, kan jij zelf de resultaten neerzetten die je nooit voor mogelijk hield. Ik zal je een geheim vertellen. Alles wat je nodig hebt om die job, promotie, jobinhoud, … te bereiken… zit al in jou ingebakken! Gewoon een kwestie van het eruit te krijgen, of in de juiste dosis en vorm los te laten op de wereld. Die best wel op jou zit te wachten, als je het goed aanpakt! Doe jezelf een plezier: zet je twijfel of wantrouwen in jezelf gewoon opzij. En ga er gewoon voor. Je kan zelfs jezelf een extra cadeautje doen: een uurtje investeren in jezelf, kost je enkel tijd. Meer niet. Daarna weet je hoe je de volgende keer vriendelijk jouw professionele toekomst kan verzilveren. e plaats kan verzilveren in dat team.

 

Op vrijdag 25/08/2017 vertel ik je met veel plezier hoe je het anders kan aanpakken en je zo eindelijk die JA krijgt. Zonder jezelf te moeten verkopen, verloochenen, draaien in bochten, … Want JA krijgen is echt gemakkelijker dan je zou denken.

Deel dit: