Waar heb je spijt van?

Waar heb je spijt van?

Geen spijt

Over een dikke week is onze oudste flinke man jarig: 7 al. Zo aan het einde van het eerste studiejaar valt het pas op hoe zelfstandig hij al is. En mama eigenlijk niet meer zo vaak nodig heeft (als ik zelf zou willen).

Als ik eerlijk ben, ben ik de eerste 5 jaar van zijn leven vooral afwezig geweest, hoewel we onder hetzelfde dak woonden. Gaan werken (en dan spreek ik over de uren boven de 40 per week), aan het bijslapen of recupereren, of gewoon te druk bezig met hoe ik het anders kon doen.  Want werken vind ik leuk, alleen vond ik niet de juiste job.  Als ik er zo op terugkijk, is het heel duidelijk: iedereen in ons gezin werkte hard aan het verzachten van de pijn van geen fun op mijn werk.

Ik heb geen spijt van mijn werkuitspattingen zelf, ik heb er veel van geleerd.

Kwijt

Wel van de tijd die ik kwijt ben. Die kan ik niet inhalen. Ik besefte vroeger niet hoe fijn het allemaal kan zijn. Als je job je hart sneller doet slaan, je eindelijk werkt zonder voor iedere prestatie te moeten vechten, en je thuis ook nog mens bent.  Nu kan ik het iedereen warm aanbevelen. Leven is echt wel mijn favoriete bezigheid nu.

5 pogingen

Toch kan ik met opgeheven hoofd terugkijken op al die jaren, mezelf in de ogen kijken in de spiegel. Ik zette een verdienstelijke poging om een betere job te vinden/maken in 2007, 2010, 2013, 2014 én 2015. Elke keer geraakte ik iets verder. Maar het resultaat was elke keer nog slechter dan daarvoor.

6de keer goede keer

2016 was een scharnierjaar. Op enkel maanden tijd vind ik waar de schoen knelde en ging er mee aan de slag. Met het gekende resultaat: terug echt contact met mijn beste vriendin, kids die nu blij zijn als ze mama zien aan de schoolpoort, een echt gezinsleven en nog meer ambitie dan ooit op de werkvloer.

Dankbaar

Die 5 jaar krijg ik niet meer terug, dat besef ik. Wel kus ik mijn 2 handjes iedere dag dat ik het kon ombuigen vorig jaar. En niet meer tijd ben kwijtgeraakt. Iedere dag maak ik nieuwe herinneringen met hen. Telkens weer mooier dan de vorige. Dit leven is nu van mij, dat geef ik niet meer af.

Kostprijs?

Mij heeft het veel geld (aan opleidingen, dokters, medicijnen, onderzoeken, snoep, business lunches, boeken, online programma’s, coaching, …), tijd (en herinneringen met de kids, vrienden en de betere helft) en vooral veel zelfvertrouwen gekost. Terwijl het helemaal relatief eenvoudig te voorkomen was. Alleen wist ik toen nog niet wat er dan precies niet werkte.

Voorkomen is beter dan genezen

Ik heb er helemaal geen spijt van. Dat is zelfs een woord dat ik niet vaak gebruik. Maar ik raad toch iedereen af hetzelfde parcours af te leggen.

Pak het efficiënter aan en vermijd de valkuilen. Ik gun het je van harte!

Daarom ook het webinar van maandag 12 juni 2017 – 20h00. Met mijn lessons learned.

6 valkuilen die je tegenhouden je droom carrière uit te bouwen. Of carrière doelen. Noem het wat je wil. De inhoud is wel duidelijk denk ik. Wat zorgt er voor dat jij er niet geraakt?

Schrijf je nu in:

6 valkuilen die tegenhouden je droom carrière uit te bouwen

Geven

Ken je iemand die al een paar pogingen heeft ondernomen om zijn/haar job beter te laten aansluiten bij zijn/haar leven? Of die een andere richting uit wil? Of die promotie maar niet te pakken krijgt? Nodig ze dan uit. Het heeft mijn leven positief veranderd, die kennis. Bij hen zal het niet anders zijn.

En opnieuw: gratis. Want ik geloof in geven voor je krijgt.

Zie ik je online verschijnen volgende week maandag?

Gratis Webinar – 12 juni 2017 – 20h00 – 6 valkuilen die tegenhouden je droom carrière uit te bouwen

Deel dit: