Wanneer het telkens weer niet lukt

Verstopt

Nietsvermoedend sluipt ze geruisloos door het hittegordijn, trotseert ze de jungle met opgeheven hoofd, op weg naar haar prooi. Naast haar beweegt de schim van de vijand, wel 10 keer zo groot als zij. Voor haar ogen ziet ze het einddoel lonken, in haar gedachten al bereikt, heel haar lijf staat op scherp voor de ontmoeting. Niets kan hen nu nog scheiden: jij bent er geweest…

Hier ben ik

“Hier ben ik!” Weerklinkt even plots als schel vanuit onverwachte hoek. Haar concentratie helemaal verstoord, mist haar sprong de nodige accuraatheid en belandt ze met haar voorpoot in het potje water in plaats van vakkundig naast het kommetje eten. “Ik ben verstopt.” Duidelijk wel ja. Anders was het wel anders uitgedraaid.

Focus

Aan haar focus zal het niet gelegen hebben. Die was compleet. Niets van wat er zich zoal rond haar afspeelde kon haar verstoren. De volgorde van handelingen was zeer nauwkeurig voorbereid en onomstotelijk bewezen de juiste te zijn. Hoe te reageren op de kater aan de andere kant van het glas, hoe die vervelende vlieg omzeilen, wat als er plots beweging was binnen, … Voor alles was er een pasklaar scenario voorzien. Behalve voor het stuk speelgoed dat wil spelen.

I get it

En de teleurstelling wanneer het water uit het kommetje loopt. Die is recht evenredig met de voorbereiding. Misschien zelfs wel exponentieel. Ik begrijp haar beteuterde grimas. Niet alleen zit de concurrentie zich een kriek te lachen aan de andere kant van het glas. Haar water kan ze bij deze van de grond oplikken, inclusief achtergelaten zand. Ik vertel hier nu vrolijk het verhaal van onze kat. Maar het had evengoed mijn verhaal kunnen zijn. Vervang “Nanou” door “Caroline”, “sprong” door “move om haar droomproject binnen te halen”, “voorpoot en potje water” door “in een omgeving die super leuke uitdagingen biedt, maar nog verder ligt van haar ware ambitie”.

Meer dan 1 keer

Vooral de ”I did not see that coming – what did I miss” uitdrukking brengt met terug in de tijd. Nog niet zo heel lang trouwens. Mijn voorbereiding om dat project binnen te krijgen was van ongeziene accuraatheid. Mijn ambitie om daar te geraken van epische ordegrootte. Mijn ervaring dik in orde. Het gesprek geweldig. Mocht het maar 1 keer misgelopen zijn, kon ik het nog op mijn jeugdigheid steken. Alleen gebeurde het keer op keer op keer.

Waanzin

Toch liet ik me niet van mijn stuk brengen. Dus probeerde ik opnieuw. Weer een manier gevonden die niet werkt, op naar de juiste! Het deed een beetje denken aan de definitie van waanzin van Albert Einstein. Want iedere keer deed ik exact hetzelfde, in een poging om een andere uitkomst te krijgen. Tot ik zo diep zat, dat ik niets meer te verliezen had. En dus de dingen anders aanpakte. Waanzinnig wat een verschil het deze keer maakte.

Geen alarmbel

Mijn grootste frustratie lag op vlak van signalen. Ik begreep niet waarom ik vroeger nooit door had dat het niet goed zat. Geen rode vlaggen die afgingen. Terwijl het toch wel heel duidelijk was dat dat niet de juiste weg was naar het doel dat ik voor ogen had. De energie die ik er ooit had ingestoken, de moed die ik er in stopte, de tijd, … Allemaal voor niets. Ik kwam steeds weer op het zijspoor. Neeeeen, daarvoor doen we het niet!

Geluk(t)

Vandaag is het anders. Ik heb vandaag de mix van mijn wensen gevonden in mijn job: diversiteit, werken met mensen, ambitie, uitdaging, puzzelen, schrijven, praten, eigen tempo en ruimte. Omdat die vicieuze cirkel is doorbroken. Omdat de vallen die liggen te wachten om je weg te halen van je doel in kaart zijn gebracht. Ik weet nu waar ik de mist in ging. Letterlijk en figuurlijk. En hoe je ze kan vermijden. Tijd om het te delen met andere mensen (en poezen). Op woensdag 16/08/2017 tijdens het webinar “6 valkuilen die je tegenhouden om je droom carrière uit te bouwen”.

Ticket

Is het een one way ticket naar je doel? Neen, maar het geeft je wel een kaart met de plekken die je best vermijdt, als je ooit in de buurt wil komen. Geloof me als survivor: je wil écht wel nooit meer terug eens je je doel hebt bereikt.

Als je er wil achterkomen waarom het je nog altijd niet gelukt is, schrijf je dan in via deze link. Tenzij je liever in rondjes blijft draaien of wachten op een trein die nooit komt.

Vergeet niet: “In the end you only regret the things you didn’t do.”

 

6 valkuilen die je tegenhouden om je droom carrière uit te bouwen – 16/08/2017 – 20h.

Deel dit: